WASO - KVSGG : 2 - 4

In de marge van een revanche op de 4-0 van december werden we uitgenodigd door de vriendenkring van Waso om een match te spelen. Met het oog op het verbondstornooi zijn we hier op ingegaan.
De wedstrijd vond plaatst op 13/03/2014 op het kunstgrasterrein van KFC Vrasene. Met een jonge bende zijn we richting Vrasene getrokken. We waren net met elf en zouden het moeten opnemen tegen 16 Waaslanders. De thuisploeg bood spontaan 2 van hun leden aan om onze kleuren te verdedigen. Yari en Kevin (Mol voor de vrienden) waren de gelukkigen.
De wedstrijd werd onder leiding van ref Massa, geassisteerd door Lanssen en Van Meirvenne, rond 20.30h op gang gefloten.
Al snel werd duidelijk dat we in de verdediging moesten gaan. Waso zette spontaan de druk op ons doel.
Na 15' kon Gent zich meer in de wedstrijd wringen. Toch dacht iedereen dat we zwaar zouden verliezen onder de blijvende druk van Waso. Koen kon gelukkig enkele doelkansen onschadelijk maken.
In de 18' kon Gent voor de eerste maal een mooie aanval opzetten en in de 30' kreeg Gent een vrijschop. Timmy kon de bal voor doel brengen en Sören kon de bal tegen de netten leggen. Tegen alle verwachtingen in stond Gent 0-1 voor.
Onze tijdelijk medespeler Yari kon in de 32' een schot op doel plaatsten. De doelwachter van Waso kon de bal niet vasthouden. Nicolas was goed gevolgd en kon zowaar de 0-2 op het bord zetten.
Na de koffie werden we direct wakker geschud door Waso, maar Koen kon nog net in hoekschop werken.
In de 38' werd een snelle counteraanval door Johan (Waso) omgezet: 1-2.
Op de 48' minuut trof Waso weer raak, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.
Bij een inworp voor Gent vond Mario geen direct aanspeelpunt; voor tijdrekken kreeg hij hierdoor geel.
In de 56' kon Jonathan druk zetten op de Waso doelman, hierdoor kwam de bal bij Wesley die de 1-3 op het bord prikte. Gent voerde de druk op en "mol" kon de 1-4 scoren tegen zijn eigen Waso.
Wie dacht dat Waso uitgeteld was had het verkeerd. Zij hadden nog een pareltje lopen die op zijn eentje onze verdediging verschalkte en de 2-4 eerredder kon scoren.
Nieuwe telg in onze vriendenkring Jonathan wenste ook zijn visitekaartje af te geven. Hij zet een aanval op en kwam in de buurt van de rechtercornervlag. Bij het controleren van de bal gleed Jonathan uit en je hoorde het plots kraken. Gelukkig was het de vlag die een breuk opliep en niet onze Jonathan.
In een mooie sportieve strijd eindigde deze wedstrijd op een 2-4 overwinning voor Gent. Vooral het jonge enthousiasme moet onthouden worden, alsook de goede ontvangst voor, tijdens en na de wedstrijd. Er werd nog nagekaart bij een broodje met kopvlees en rijstpap. We zochten met een goed gevoel terug het Gentse grondgebied op in de smog.

WASO : Bram Slowack, Johan Heerwegh, Jan-Sebastiaan Janssens, Arno Cornelis, Tim Staes, Gino Heirbaut,
Gunter Van Bocxlaer, Sammy Turki, Tijs Vertenten, Benny Van De Winckel, Kevin Robberecht, Lobo Buabadi, Davy Boodts en Ignace Buytaert
KVSGG : Koen De Smet, Kenneth Verhelle, Andy De Ketelaere, Mario Baele, Nicolas Van Caelenberghe,
Wesley Van Der Vloedt, Sören Beerens, Jonathan Van Der Eeken, Maxime Van De Maele, Timmy Van De Velde,
Renaud Leroy, Kevin De Mol en Jari Van Laere.

Doelpunten : 27' Beerens 0-1, 35' Van Caelenberghe 0-2, 37' Heerwegh 1-2, 60' Van Der Vloedt 1-3, 65' De Mol 1-4 en
68' Lobo 2-4.

Voetbal tegen WASO Voetbal tegen WASO