Nieuwjaarsreceptie op 24/01/2014

Op vrijdag 24 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze vriendenkring plaats. Locatie van dit heugelijke gebeuren was de kantine van KVV Sint-Denijs waar we 67 leden & partners mochten verwelkomen.

Er werd opnieuw gekozen voor de succesformule van de afgelopen jaren:
- aperitief met hapjes,
- oester,
- zakje frietjes,
- 2 soepjes,
- broodje met warme beenhesp,
- duo van chocolademousse en rijstpap.

Na het aperitief en de hapjes nam onze Voorzitter het woord. Teis blikte terug op de vele activiteiten van het afgelopen jaar: van het eetfestijn en de fotozoektocht tot de wekelijkse trainingen en het petanquetornooi.
Voor het komende jaar plant het bestuur naast de maandelijkse ledenbijeenkomsten eveneens een gezinsactiviteit in de maand juni. Daarnaast zullen we sommige van de WK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm volgen.

Traditioneel werden ook een aantal mensen “besprenkeld” met Champagne:
- Christophe Vanderstraeten, Eric Van Zande en Alex Verstraeten die tweemaal per jaar de lessenreeks aan kandidaat-scheidsrechters voor hun rekening nemen,
- Rien Vanyzere n.a.v. zijn promotie tot Internationaal Assistent,
- Sören Beerens als winnaar van de maandelijkse reglementenquiz,
- de voorzitter van KVV Sint-Denijs opdat wij voor tal van activiteiten gebruik mogen maken van zijn accommodaties,
- de beide koppels die deze avond de drankbediening voor hun rekening namen.

Hoogtepunt van het protocolaire gedeelte was de uitreiking van het Gentse Fluitje. Dat ging dit jaar naar Pascal Platteau, die hiermee op de erelijst van verdienstelijke KVSGG-leden komt. Pascal haalde het van Sören Beerens en Peter Vanbeselaere, die als genomineerden een fles Champagne in ontvangst mochten nemen. Wij hopen jullie ook in 2014 te mogen verwelkomen op onze activiteiten. Zij die deze geslaagde avond nog eens opnieuw willen beleven, kunnen de foto’s bekijken via onze website (Fotoalbums). Dank hiervoor aan Marc Verlodt.

Opgemaakt door Yves Verslycken


2011: voor het eerst op nieuwe locatie

De kantine van KFC Olympia Gent in Wondelgem was op vrijdag 21 januari 2011 de nieuwe locatie voor de KVSGG- nieuwjaarsreceptie. Een geslaagde verhuis, te oordelen aan de vele tevreden leden.

Even tevreden was onze nieuwe voorzitter Teis Derweduwen, die met een geestdriftige nieuwjaarsspeech uitpakte - en zich niet uit het lood liet slaan door enkele leden die het zelfs tijdens de speech niet stil hielden...

Zoals gewoonlijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal mensen te bedanken en te huldigen. David Stevens en François Put werden in de bloemetjes gezet omdat ze in 2010 Lid van Verdienste van de KBVB werden. Ook Alex Verstraeten, Eric Van Zande en Christophe Vander Straeten werden getrakteerd op een fles champagne als dank voor hun inzet als lesgever aan de kandidaat-scheidsrechters. Tom van 'Den Boer', die zijn vergaderzaaltje elke maand openzet voor de KVSGG, kreeg een 'subtiel' aangeklede Buffalo-fles. En ook Rudy Lenssens van KFC Olympia Gent werd bedankt voor het ter beschikking stellen van de fraaie accommodatie.

Het 'Gents Fluitje', de jaarlijkse trofee voor het meest verdienstelijke KVSGG-lid, werd dit jaar toegekend aan gewezen voorzitter André Van Herzeele - een prijs die door Alex Verstraeten in ontvangst werd genomen. De twee andere genomineerden waren Rune Ghijselincks en Piet De Loof. (pietdl, 22/01/2011)


receptie2010 receptie2010 receptie2010 receptie2010 receptie2010 receptie2010 receptie2010 receptie20102010: 'Gents Fluitje' voor Kurt l'Ecluse

Traditiegetrouw ging op vrijdag 22/01/2010 onze Nieuwjaarsreceptie door te Drongen. Ditmaal zonder onze Voorzitter André, die op reis was in Zuid-Afrika.er waren een 90-tal inschrijvingen, iets lager dan de voorbije jaren.

Voor het 'Gents fluitje' waren er 3 genomineerden: Dirk Surgeloose (ex-bestuurslid/trainer voetbalploeg), Piet De Loof (webmaster) en Kurt L’Ecluse (die aanwezig is op elke activiteit). Het 'Gents (kuitje/)fluitje' ging naar Kurt L'Ecluse.

Verder werden in de bloemetjes gezet: de lesgevers cursus nieuwe scheidsrechters, Leden van Verdienste, Ere-lid van de bond en Jean-Pierre Meganck. Ook de diploma's van de nieuwe scheidsrechters werden uitgereikt. We waren ook blij met de komst van Magda, de weduwe van Marc Waerie.

Het lekkere eten, de wijn à volonté en de gezelligheid ontbraken ook dit jaar niet.(alexv, 01/02/2010)

receptie2010 receptie2010Mooie opkomst in 2009

Méér dan geslaagd! Beter kunnen we de Nieuwjaarsreceptie 2009 niet omschrijven. Meer dan 100 aanwezigen, verrukkelijke hapjes en het stemmige kader van De Campagne in Drongen maakten van deze editie een voltreffer. Dat er heel wat jonge scheidsrechters aanwezig waren, was de kers op de taart.

Onze voorzitter blikte tevreden terug, én vooruit naar de maandelijkse ledenvergaderingen. Hij wil daar nog meer aanwezigen - het bestuur bedacht daarvoor het puntensysteem: aanwezig zijn op de vergaderingen levert punten op waarmee Patrick-scheidsrechterskledij kan worden aangekocht.

Hoogtepunten waren de uitreiking van het 'Gents Fluitje', dat verdiend in Drongen bleef bij Marc Verlodt. De zwaar zieke René Van Quaethem werd gehuldigd voor zijn jarenlange inzet, met dank aan de tussenkomst van Alex Verstraeten bij de Voetbalbond.

Speciale dank ook aan Julien, Rosanne, Armand, Elien en Simon om deze avond de handen uit de mouwen te steken.

Nieuwjaar2